Περιγραφή

Λίγα Λόγια

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» (Voted Product of the Year) είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1987 και πλέον διοργανώνεται σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο με τον ίδιο κύριο σκοπό: να αναδεικνύει στους καταναλωτές τα νέα καινοτόμα προϊόντα της αγοράς και να επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που τα δημιουργούν για την επένδυση και την πίστη τους στην καινοτομία.

Το λογότυπο του «Προϊόντος της Χρονιάς» υποστηρίζεται από τις ψήφους καταναλωτών. Διευκολύνει τους αγοραστές στην καλύτερη επιλογή προϊόντος ενώ εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Για τους κατασκευαστές των βραβευμένων προϊόντων, το λογότυπο είναι ένα ισχυρό μήνυμα προώθησης προϊόντος με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην αύξηση των πωλήσεων, στη διανομή και στην αναγνωρισιμότητα της μάρκας.

Το «Προϊόν της Χρονιάς» δέχεται εγγραφές κάθε χρόνο από βιομηχανικές εταιρείες, προμηθευτές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών που επιθυμούν να προωθήσουν τα είδη των προϊόντων – υπηρεσιών τα οποία επιδεικνύουν καινοτομία και έχουν κυκλοφορήσει (ή επαναλανσαριστεί) στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 24 μήνες. Τα εγγεγραμμένα προϊόντα κατατάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως τρόφιμα, ποτά, οικιακά είδη, παροχές υπηρεσίας και άλλα. Τα νικητήρια προϊόντα ψηφίζονται από τους καταναλωτές σε μία αντιπροσωπευτική έρευνα αγοράς η οποία διεξάγεται από την εξειδικευμένη εταιρεία ερευνών IRI Ελλάδας.

Τα νικητήρια προϊόντα ανακοινώνονται στην Τελετή Απονομής των βραβείων κάθε χρόνο και αποκτούν το δικαίωμα χρήσης του λογοτύπου «Αναδείχθηκε Προϊόν της Χρονιάς» σε όλες τις διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες τους καθώς και στην συσκευασία τους.

ΣΚΟΠΟΣ

Η προτεραιότητά μας ως θεσμός, είναι η επιβράβευση των βιομηχανιών, των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά για την προσπάθειά τους να παράγουν ή να δημιουργούν καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα με χρησιμότητα και σκοπό – με ένα αξιόπιστο σήμα αναγνώρισης από τους καταναλωτές.

Ποια προϊόντα μπορούν να συμμετέχουν;

Όλα τα Προϊόντα Λιανικού Εμπορίου: Τρόφιμα & Ποτά, Οικιακής Χρήσης, Ομορφιάς & Προσωπικής Περιποίησης, Ηλεκτρονικά Είδη, Συσκευές / Εξοπλισμός Κουζίνας & Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, Παροχής Υπηρεσιών όπως Υπηρεσίες Τραπεζών, Υπηρεσίες Ασφαλιστικών εταιρειών κ.α.

Τα προϊόντα πρέπει να είναι νέα (ή έχουν επαναλανσαριστεί) στην ελληνική αγορά και να έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους 24 μήνες.

Τα προϊόντα πρέπει να είναι καινοτόμα είτε στο Σχεδιασμό, είτε στη Λειτουργία / Χρήση είτε στη Συσκευασία.